בכל סוג של אגוז יש אוצר תזונתי מעט שונה, כחלק ממשפחת האגוזים נמצא את: שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו ובוטנים.
האגוזים מעניקים לנו כלך-כך הרבה:
✔ מגבירים תחושת השובע מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבון ושומן.
✔ חופן של אגוזים ביום תורמת להפחתת הסיכון של מחלות לב וכלי דם.
✔ עשירים בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים מזרזים את פעילות העיכול ומסייעים להסדרתה.
✔ עיקר השומן באגוזים הוא חומצות שומן חד לא רוויות. סוג זה של חומצות שומן מפחית ריכוז "כולסטרול רע" (LDL) בדם ולא פוגע בכולסטרול הטוב (HDL).
✔ אפשר להוסיף למנות השונות – דגני בוקר, פשטידות, סלטים או לשלב כחלק מארוחת הביניים שלנו לצד היוגורט או הפירות.