בכל סוג של אגוז יש אוצר תזונתי מעט שונה, כחלק ממשפחת האגוזים נמצא את: שקדים, אגוזי מלך, פיסטוקים, קשיו ובוטנים.
האגוזים מעניקים לנו כלך-כך הרבה:
מגבירים תחושת השובע מכיוון שהם עשירים בסיבים תזונתיים, חלבון ושומן.
חופן של אגוזים ביום תורמת להפחתת הסיכון של מחלות לב וכלי דם.
עשירים בסיבים תזונתיים מסיסים ובלתי מסיסים מזרזים את פעילות העיכול ומסייעים להסדרתה.
עיקר השומן באגוזים הוא חומצות שומן חד לא רוויות. סוג זה של חומצות שומן מפחית ריכוז "כולסטרול רע" (LDL) בדם ולא פוגע בכולסטרול הטוב (HDL).
אפשר להוסיף למנות השונות – דגני בוקר, פשטידות, סלטים או לשלב כחלק מארוחת הביניים שלנו לצד היוגורט או הפירות.