תפוח מסמל את אדם וחווה, את ראש השנה אבל הוא עבורנו פשוט טוב לבריאות ולתזונה.
יתרונות התפוח הם:
ערך קלורי – תפוח מכיל כ-80 קלוריות, ניתן להשוותו לפרוסת לחם אחת.
משפרים את תהליך העיכול בזכות הסיבים התזונתיים שלו.
בזכות העיכול האיטי של התפוח הוא מסייע בהורדת רמות הסוכר בדם ומגן מפני סוכרת.
מכיל פוליפנולים אשר מורידים את ספיגת הסוכר בדרכי העיכול וממריצים את שחרור האינסולין מהלבלב.
מהווה מקור טבעי עבור ברזל ועל-כן הוא יעיל מאוד בטיפול באנמיה.
מחזקים את בריאות הלב על-ידי הוצאת עודפי הכולסטרול מהעורקים שלנו.
בנוסף, הוא מכיל המון ויטמין c ואשלגן אשר מועיל ללב.
מומלץ לאכול תפוח עם קליפה מכיוון שנוגדי החמצון בקליפה חזקים עם ריכוז גבוה של נוגדי החמצון של התפוח ללא הקליפה.